Why Woodward’s? Investigating the Woodward’s redevelopment

Date created
2010-11-15
Authors/Contributors
Abstract
This research examines Woodward’s, a mixed-use, mixed-income development that opened on a heritage site in Vancouver’s Downtown Eastside in the spring of 2010. The purpose of this project is to answer the following question: Is Woodward’s an example of urban social sustainability. As many of the substantive impacts of the development will only become apparent over the next five to ten years, this research investigates the vision underlying the project and how well it aligns with principles of social sustainability. The conceptual statements that Woodward’s makes about neighbourhood transition and the low-income community in the Downtown Eastside are explored using data generated from six in-depth interviews with key respondents. Woven throughout this exploration of Woodward’s is a discussion of gentrification and what it means in the context of the Downtown Eastside.
Document
Identifier
etd6343
Copyright statement
Copyright is held by the author.
Permissions
The author granted permission for the file to be printed and for the text to be copied and pasted.
Scholarly level
Member of collection
Attachment Size
etd6343_GRobinson.pdf 1.3 MB